e-girji.net pohjoissaameksi suomeksi Enontekiö Inari Utsjoki
Banner
Banner
Mobiilimateriaaleja voi tehdä tietokoneiden lisäksi myös älypuhelimilla ja tableteilla. Uudet sisällöt tehdään jatkossa vain mobiilinuodossa.

Kasvikirja
Kasvikirja on tehty palapelipohjaan ja ekirjapohjaan. Palapeleillä tutustutaan kasveihin. Ekirja sisältää opetusosioita ja kuvia. Saamenkieliset kasvien nimet on otettu Samuli Aikion Šaddonamahusat-kirjasta. Kasvien nimet on annettu myös latinaksi, suomeksi, ruotsiksi ja norjaksi.

Palapeli: piha- ja niittykasvit
Ekirja: piha- ja niittykasvit
Palapeli: rantakasvit
Ekirja: rantakasvit
Palapeli: kangasmaiden kasvit
Ekirja: kangasmaiden kasvit
Palapeli: tunturien kasvit

Kansansadut on kirjoitettu vanhojen kansantarinoiden pohjalta. Sadut sopivat myös heikommin saamea osaaville, sillä satuihin on liitetty sanaluettelo sekä sana- ja kuvalinkkejä. Joka sivun lopussa on tehtäviä.
Satujen etusivulle

Mobiilisisältöjen etusivulle


eAapinen, eKielioppi ja eKieli-sisältöjä voi tehdä ainoastaan tietokoneella. Ne vaativat toimiakseen Flash Player-ohjelman. Flash-tekniikalla tehtyjä sisältöjä ei enää päivitetä.

eAapisen ohjelmilla opiskellaan lukemisen ja kirjoittamisen alkeita.

eKielioppi-kielioppiohjelmilla harjoitellaan saamen kieliopin keskeisiä kohtia, kuten muun muassa nominien ja verbien taivutusta. Tässä osiossa on myös tekstejä, joiden avulla voi harjoitella tekstinymmärtämistä.

eKieli-osio pitää sisällään tehtäviä, jotka eivät kuulu eAapiseen tai eKielioppiin. Näiden tehtävien tavoitteena on sanavaraston kartuttaminen ja kielen rikastuttaminen.